Friday, September 02, 2016

İnsan Düşüncesinin Yönetimi Üzerine Bir İki Söz

Bunun için anlaşılması gereken ilk şey insanın dışardan aldığı sinyali beyninde işleyiş ve ona göre düşünce, his ve tepki oluşturuş şeklidir.

Sözler ve hareketlerinle karşındaki insanda düşünce ve his oluşturan sen, her bir söylediğin şeyin ve yaptığın hareketin, en ayrıntılı seviyede karşıda etkiler oluşturduğunu ve bu etkilerin oluşma biçimini bildiğin seviyede karşıdakinin düşüncesini yönetiyor olacaksın.

Burada ilginç nokta insanın kendine gönderilen sinyallere karşı onların gerektirdiği şekilde davranmak zorunda olmasıdır. Bu yüzden motive edici sözler insanı motive eder, demoralize ediciler demoralize.

Bir insana kırk gün deli deyince deli olma konusu da bunla ilgilidir.

Dışarıdan gelen sinyali işleyen beyin kaçınılmaz olarak ona göre hisler ve düşünceler geliştirdiği için biz diyebiliriz ki insan düşünce ve hissi dışardan gelen sinyallerle yönetilmektedir.

Örneğin TV izleyenlerin düşünce ve hisleri orda izlediklere şeye göre gelişir. Buda TV programlarının içeriklerini geliştirenlerin izleyicilerin düşünce ve hislerini şekillendirdiğini ve yönettiğini gösterir. İzleyiciler kafalarının içinde gelişmekte olan yapılardan habersiz izleyişlerine devam ederken onlar için nelerin güzel, nelerin kötü olduğu, nelerin doğru nelerin yanlış olduğu an ben an algılarına yerleştirilmektedir.

No comments: